Aquesta web utilitza cookies de tercers, per a millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies". Més informació X Tancar

 

 
  Català Castellano   idioma mida del text   
serveis
 

Història
Breu història: del perquè i del com del Col·legi

 

L’any 1978 un grup de professionals de l’ADG-FAD van creure convenient posar les bases per a la creació d’un col·legi de dissenyadors gràfics. Van organitzar una assemblea oberta i popular per copsar l’opinió del sector. D’aquesta assemblea i atès el desig de la majoria, va sorgir la idea de crear una associació que fes el camí cap aquest objectiu.

L’any 1979 es va fundar l’Associació per a la Creació del Col·legi de Dissenyadors Gràfics, la qual des d’aleshores va presentar en diverses ocasions la documentació requerida per dur a terme un projecte com aquest a les institucions legislatives.

El projecte, que era la voluntat de la majoria, potser era massa avançat per l’època en que va sorgir i no va ser fins el 2003 que es va aconseguir el que semblava una utopia. Després de vint-i-cinc anys, però, ha estat posible i avui dia ja és una realitat.

El consens de les tres associacions de professionals del disseny gràfic de Catalunya, ADG, ADP i CODIG, i la voluntat del Parlament de Catalunya han estat fonamentals per a la consecució del primer col·legi de disseny gràfic a l’Estat espanyol.

El mes d’abril de 2002 el Govern de la Generalitat va presentar un avantprojecte de llei per a la creació del Col·legi Professional de Disseny Gràfic de Catalunya al Parlament de Catalunya que va ser aprovat en sessió parlamentària i per unanimitat el 13 de juny de 2003 i el dia 30 de juny de 2003 va sortir publicada al DOGC la Llei 11/2003 de creació del Col·legi de Disseny Gràfic.

El 29 de setembre es constituí la Comissió Gestora, formada per dos representants de CODIG (a més del president i el secretari), tres representants de l’ADGFAD i un de l’ADP. La funció d’aquesta comissió consistia a conduir la formació del col·legi i redactar els seus estatuts provisionals.

El 21 d’abril de 2004, la Comissió Gestora aprovà els estatuts provisionals i es constituí la Comissió Habilitadora, amb la incorporació de representants de les universitats de Catalunya i dos representants de les plataformes de les escoles de disseny. Aquesta comissió seria l’encarregada d’avaluar les sol·licituds dels futurs col·legiats.

El 21 de Juliol de 2004, sis dies abans de quedar disolta, la Comissió Gestora organitzà una sessió informativa, oberta a tot el sector, sobre el procés final de la creació del Col·legi Professional de Disseny Gràfic de Catalunya.

La Comissió Gestora convocà l’Assemblea per al dia 5 d’octubre, en la que es comunicaren les pre-sol·licituds admeses, es nomenà la Comissió Electoral i s’obrí el període de presentació de candidatures, que finalitzà el 13 de setembre, data en què es proclamen les candidatures vàlides. Només se’n presenta una, la qual és proclamada oficialment després d’examinar la documentació presentada.

El 5 d’octubre de 2004 es celebra l’Assemblea Constituent.

     
 
 
    avís legal · crèdits · darrera actualització: 3-05-2010  
 
  notícies  
  història  
  objectius  
  estatuts  
  llei de creació del col∙legi  
  codi ètic  
  junta de govern  
  membres d'honor  
  acords, convenis i col·laboracions  
  canvi de dades  
  bústia de suggeriments  
  serveis del col·legi  
  borsa de treball  
  panell d'anuncis  
  espai del col·legiat  
  assessories  
  banca  
  salut  
  sector  
  oci i cultura  
  biblioteca  
  revista del col·legi  
  comunicats de premsa  
  notícies publicades  
  formació  
  fires i exposicions  
  premis i concursos  
  conferències i seminaris  
  notícies del sector  
  règim general d'autònoms  
  llei de col·legis professionals  
  associacions professionals i altres  
  webs d'interès